site.ua
член клубу

Конгрес США прийняв рішення, згідно з яким, з восьми білих пішаків на шахівниці, дві повинні бути чорними, а одна голубою.

Скоро толерантність дійде до того, що розумним заборонять думати, щоб не ображати дурнів.

Якщо людство не знищить себе через знищення місця свого існування, то воно знищить себе через відрив від власної біологічності.

От і ізраїльський мудрець Ной Харарі у своїй відомій книзі говорить про те, що скоро люди перетворяться на таких собі напівбогів. Не знаю, не знаю… Якщо так станеться – нам, схоже, настане кінець.

З розвитком західного суспільства, толерантність була однією з рушійних сил прогресу, але так буває, що будь-яка рушійна сила поступово перетворюється на гальмо. Схоже, та сама доля спіткала і толерантність. Ця, загалом гарна риса, поступово перетворюється на абсурд.

В Західній Європі та США ніяк не можуть зрозуміти, що абсолютна рівність людей – це ілюзія. З цього приводу можна сказати і різкіше – славнозвісна західна толерантність все частіше перетворюється на лицемірство.

Яскравий приклад справа Ванштейна.

Цей дядько, очевидно, має підвищене лібідо і не міг встояти перед красою молодих актрис. Особливість організму і соціальний статус зіграли з ним поганий жарт. Любиш жінок і показуєш їм знаки уваги, в США тобі одна дорога – в тюрму. Я ні в якому разі не виправдовую Харві, але…

В Середні віки найбільшу популярність у жінок мали чоловіки з бородою. Знаєте чому? Бо від бороди часто несло їжею, отже, її носій гарно харчувався і міг прогодувати свою сім'ю.

Від Ванштейна, натомість, несло славою, і заради неї більшість його жертв готові були пробачити жирному продюсеру будь-які сексуальні натяки. І пробачали. Коли ж корисність Ванштейна нівелювалась – він перетворився на непотрібного старого, на якого можна спустити усіх собак. Це справедливість. Скоріше лицемірство.

Толерантність все частіше перемагає природні людські інстинкти, але перемога не остаточна. І коронавірус це підтвердив. Яка там повага, яка там рівність. Більшості плювати на толерантність, коли до твого містечка їдуть люди, які можуть бути інфіковані смертельною болячкою.

Все ж природне, звірине у нас живе. Ми поки не перетворились ні на роботів, ні на богів. Чи добре це, чи погано – судіть самі.

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації