site.ua
член клубу

Фентезі підходить не усім. Але слово "Мордор" із творів британця Толкіна щільно увійшло у лексикон більшості наших людей, які залишаються у контексті. Ті, хто не читав книги і не захоплюється фільмами, розуміють Мордор дещо спрощено, як землю де сконцентровано світове зло. Словом, зараз Мордор для нас – це Росія.

Але у найближчі дні Росія ризикує стати не абстрактним Мордором, а реальним. Як ви уже здогадались, мова йде про коронавірус. І ось чому.

Все людство накрила пандемія, але ж росіяни особливі, лишньохромосомні, приземлені біди їх не стосуються, “хоть камні с нєба”.

Тут варто згадати анекдот:

Всевишній попередив людей, що за три дні буде кінець світу і почав за ними спостерігати.

Дивиться на США – всі поголівно бухають, на Францію – суцільна сексуальна оргія. На СРСР – йде демонстрація. На транспарантах напис "ДАЁШЬ ПЯТИЛЕТКУ ЗА ТРИ ДНЯ!".

Так от, найближчим часом у Росії планується кілька скрєпних подій: по-перше це референдум про зміни в конституції, за якими Путін збирається стати вічним правителем, а по-друге Дєнь побєди. І якщо перша подія теоретично може бути відмінена (можна провести її і пізніше), то друга – то для чекістської диктатури – святе. А де ж Дєнь побєди без народних гулянь. Але активні вливання в організм вірус навряд чи зупинять.

Зараз в РФ кволо пробують запобігти заразі, не стільки карантином, стільки приховуванням цифр по хворим і померлим. А ще Росія має набагато тісніші контакти з Китаєм. Що стосується Путіна, то він, очевидно, і сам повірив у свою високу місію і живе повністю відірваним від реальності.

Всі вищезгадані фактори можуть стати пекельним вінегретом, що призведе до мільйонів смертей та перетворить північного сусіда на епіцентр розповсюдження вірусу. До речі, Лукашенко до пандемії теж ставиться вельми легковажно.

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації