site.ua
член клубу

Інтелектуали, або люди які себе такими вважають, сидячи в своїх інтернетах, думають: що ж за напасть така, скільки ж дурнів розвелося, куди ж від них дітися, куди ж їх подіти? Оглянешся довкола - дурень на дурневі і дурнем погаяє. Хоч “ґвалт” кричи, ну зовсім мозок не включають: з року в рік обирають у владу бандитів та популістів, слухають російську попсу, дивляться тупі серіали, плачуть за радянською тюрмою, під час пандемії ходять молитись.

Хлопці і дівчата, спокійно! Не нервуйтесь, все значно простіше. Прочитайте цей текст і у вашому житті настане гармонія, прийде нірвана з сансарою, налагодиться кислотно-лужний баланс та нормалізується стул.

Почнемо з Гітлера. Він казав, що германська раса - особлива і стоїть вище інших націй. Він - помилявся, адже дурнів серед німців приблизно така ж кількість як і серед інших народів. І розумних - теж!

Чи то природа, чи то бог розпорядились так, що дурні розпорошені по світу рівномірно.

Дурень поняття не соціальне, не освітнє, не суспільне - дурень - виключно фізіологічна одиниця. І якщо ти вже дурнем народився тобі не допоможе ні освіта, ні оточення, ні національність, ні матеріальний стан - ти дурнем і помреш.

Якщо так, чому ж одні країни і народи живуть добре, а інші погано. Все діло у еволюції суспільства. Так сталося, що в силу об'єктивних та суб'єктивних обставин рівень розвитку суспільних інститутів у різних народів різний: десь досі феодальних лад, а десь їздять безпілотні таксі.

Тобто “країни дурнів” не існує - існує недорозвинуте суспільство.

Тепер головне. Як зробити так, щоб доля країни не залежала від не надто розумних людей. Дуже просто. Такими індивідами напрочуд легко маніпулювати, адже головний показник дурості - неспроможність визначати причинно-наслідкові зв'язки. Цим, до речі, користуються різні негідники від політики. Але якщо використовувати дурня в мирних цілях, він перетворюється в рушійну силу прогресу та будівника комфортної держави.

Пробуйте. Несіть до них розумне, добре, вічне.

PS: Якщо когось образив - вибачайте. Є вірогідність, що я теж дурень, а що з дурня взяти.

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації