Мобільний зв'язок в Південній Кореї хитрий і невиразний. Тому якщо є можливість уникнути контакту з місцевими мобільними операторами, краще його уникнути. Основна хитромудрість полягає в тому, що в Кореї замість звичного нам стандарту GSM, використовується стандарт CDMA. Але сучасні телефони, що підтримують 3G, в Кореї будуть працювати, звичайно, за умови наявності підключеного роумінгу.

Не так давно в Південній Кореї мобільні телефони були без сім-карт. І єдиною можливістю залишатися на зв'язку була оренда телефону. До речі, ця опція збереглася і зараз, до неї додалася опція оренди сім-карти. Забронювати телефон і / або сім-карту можна «он-лайн». Але можна і не робити замовлення, досить легко орендувати телефон прямо в аеропорту. Звичайно, доведеться залишити якийсь (досить не маленький) заставу, причому навіть при оренді просто сім-карти.

У Південній Кореї три основних оператора мобільного зв'язку: KT (Olleh!), SK Telecom, LG U Plus. Основна інформація на офіційних сайтах доступна на корейській мові. Для тих же, хто по-корейськи не зрозуміє, є англомовні версії. Але, природно, інформація там обмежена лише тими відомостями, які, як передбачається, будуть необхідні туристам.

Найбільше інформації можна почерпнути на сайті KT. Саме цей оператор дозволяє іноземцям не просто взяти сім-карту в оренду, а придбати її у власне, хоч і не в довічне користування (термін дії карти, що купується по закордонному паспорту обмежений 90 днями). Тут вся інформація про процес підключення. Крім того KT дозволяє іноземцю вибрати один з трьох передплачених тарифів (тарифи діють за принципом: чим вище абонентська плата в день тим нижче вартість послуг).

Але доступність цих опцій швидше виняток, ніж правило. А як правило, корейські оператори зв'язку «підключають» іноземців лише за наявності у них «корейської прописки». А тим, хто такої не має, пропонують взяти різні гаждети (телефони, планшети, роутери, сім-карти) в оренду на час перебування в країні.

Вартість оренди телефону у всіх операторів однакова і становить 3000KRW (трохи менше трьох доларів) на день. І навіть тарифи на послуги зв'язку не відрізняються - 10 KRW за секунду (!!!) спілкування всередині країни і 100 KRW за корейське смс. Тарифи на міжнародні дзвінки можна знайти на англомовних версіях сайтів операторів (KT, SK, LG U plus).

Мобільний інтернет в Південній Кореї також можна «орендувати». Знову ж тільки у оператора КT іноземець має можливість придбати сім-карту. Пол-кілобайти інтернету (при стандартному передплаченого тариф) буде коштувати 0.28 KRW, що, звичайно, дорого і незручно. Тому є можливість підключення інтернет пакетів різного об'єму. Доступний на передплачені тарифі максимум трафіку - 4 гігабайти (38500 KRW). Термін дії всіх пакетів 30 днів.

На взятої ж в оренду сім-карті цього оператора, один день безлімітного інтернету обійдеться в 5000 KRW. Крім того вам буде безкоштовно за наявності з'єднання з WiFi точкам KT.

У оператора SK Telecom один гігабайт інтернету в день коштуватиме 6000WKR також додається безкоштовне користування точками WiFi від SK.

У операторів KT і SK є можливість взяти в оренду вай-фай роутер або навіть USB модем. Вартість оренди і величина застави залежать від обраного гаджета. При тривалій оренді передбачені суттєві знижки.

Wifi в Південній Кореї є всюди. І це не перебільшення. Вай-фай є в готелях, в кафе, в транспорті, просто на вулиці. Якщо ви придбали або взяли в оренду сім-карту будь-якого корейського оператора зв'язку, то проблем з підключенням до його точок доступу не буде. В іншому випадку більшість публічних точок вай-фай стануть доступні вам тільки за гроші.

Однак, теоретично оператор LG U plus пропонує безкоштовний доступ до своїх точках (U + zone) всім бажаючим.

Основна проблема південнокорейського вайфая - це його «запороленность» (це стосується і Макдональс і Старбакс). Тут можна знайти паролі доступу до деяких точках.

Але ситуація загрожує змінитися на краще - в самий найближчий час в Сеулі планується відкриття величезної кількості Free Wifi, а виявити місце розташування цих точок допоможе спеціальний додаток.

Інтернет-кафе в Південній Кореї є у величезній кількості - навіть в самих невеликих містечках обов'язково знайдеться парочка. Ці заклади прославилися на весь світ геймерами-підлітками, які проводять в них більшу частину свого життя, а іноді і вмираючими там же від виснаження.

Пізнати корейське інтернет-кафе можна по вивісці PC 방 (PC bang). Час користування інтернетом може коштувати від 500 до 1500 вон (залежить в першу чергу від місця розташування кафе).

yaroslav.kostak
Yaroslav Kostak

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації