Ми всі пам'ятаємо, з якою величезною помпою відсвяткували наші північні сусіди свою перемогу на зимових Олімпійських Іграх 2014, а відразу по закінченню захопили Крим.

Так ось, про це не напише жодне видання за поребриком.

В цьому повідомленні Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) йдеться про те, що внаслідок використання допінгу був позбавлений двох золотих медалей російський бобслеїст і срібної медалі російська ковзанярка, які вони отримали на Олімпійських Іграх 2014.

https://www.olympic.org/news/ioc-sanctions-four-ru...

Таким чином Росія вже не є лідером загального заліку. Лідером є НОРВЕГІЯ. Тобто ця країна виграла зимові Олімпійські Ігри 2014 року, з чим її і вітаю.

Насправді ця історія має початок ще з 2015 року, коли з'ясувалось, що російські спортсмени жерли як не в себе допінг до і протягом олімпійських ігор, а їх проби сечі підміняло ФСБ за участі російського антидопінгового агентства, яке було згодом було позбавлене ліцензії.

https://tsn.ua/svit/15-rosiyskih-medalistiv-olimpi...

Але, це ще не кінець. Процедура розслідування триває. МОК в грудні планує прийняти остаточне рішення щодо можливої участі Росії в ОІ 2018 р.

З.І. Нагадаю, що на ОІ 2014 наші дівчата Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна виграли золоту медаль у біатлонній естафеті. Вперше за 20 років.

https://ru.tsn.ua/sochi2014/za-mir-za-ukrainu-kak-...

yuriy.artukh
Юрій Артюх

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації