site.ua
член клубу

На другу річницю президентства Зеленському вдалося стабілізувати ставлення суспільства до себе на рівень нейтрально-позитивного, з позитивною динамікою. Але в той же час ця прес-конференція відбувається, наприклад, за день до апеляційного засідання суду, який може підтвердити вирок Сергію Стерненку за "викрадення сєпара з метою заволодіти 300 гривнями".

Тобто, Банковій вдалося досягнути тимчасового ефекту, не вирішивши жодного питання системно. А в країні, нагадаю:

  1. Тривають політичні репресії. Жодна справа не закрита, лише деякі запобіжні заходи змінено. І навпаки, лише ціною неймовірних зусиль громадськості і адвокатів вдалося поки що уникнути екстрадиції до РФ добровольця ДУК ПС.
  2. Жодна важлива реформа не здійснюється, лише імітація. І навіть "діджиталізація" викликає у спеціалістів великі питання, оскільки має стабільні проблеми з безпекою особистих даних.
  3. Кластерна капітуляція на паузі, але в будь-який момент рух в напрямку здачі українських інтересів може бути відновлено.
  4. Натомість, шанси отримати ПДЧ на вступ до НАТО є майже нульовими, а домашнє завдання - не виконується.
  5. Захворюваність на коронавірус тимчасово впала, бо не могла зараз не впасти, але системний провал і непрофесійність на цьому напрямку очевидний всім, тому і відставляють Степанова. А з вакцинацією взагалі катастрофа.
  6. Аваков. Він сам по собі вже став проблемою для держави.

Це тезово коротенький перелік існуючих проблем, за які відповідає Володимир Зеленський. Проблем, які цілком об'єктивно можна назвати "на межі національної катастрофи". Але триває парадоксальна ситуація, коли сприйняття Зеленського в суспільстві має позитивну динаміку та він продовжує бути одноосібним електоральним лідером. Який гарантовано стає президентом на другий термін.

В чому ж причина? І що з цим робити?

  1. В першу чергу Зеленському немає адекватної опозиції. Та, що є, закапсульована у власному середовищі і все більше нагадує секту.
  2. Громадянський сектор, єдина дійсно опозиційна сила, змушений захищатися замість того щоб наступати, плюс внутрішні конфлікти і недовіра різних середовищ.
  3. Суспільство хоче швидких змін та простих рішень. Починаючи з 2014 року його годують нереалістичними обіцянками, які на фоні перемоги Революції Гідності завищили очікування. А невиконання - спричинило тотальний розпач і сподівання на диво. Яке, станом на зараз, вийшло з серіалу прямо у президентське крісло.

Саме тому я не піду сьогодні пікетувати прес-конференцію Зеленського. І, щоб він там не сказав і не зробив, це ніяк не вплине на його сприйняття масами.

Я бачу сенс в об'єднанні тих, хто буде пропонувати позитивний та наступальний порядок денний в той момент, коли Зеленський зробить помилку. Або відкине маскарад і почне курс на капітуляцію. Що автоматично запустить механізм репресій.

Ми вже зараз маємо гуртуватися та творити позитивні і змістовні проекти. Ми маємо стати дороговказом для тих, хто не втратив здатність думати. І центром тяжіння для тих, хто готовий діяти.


Підтримуйте мою інформаційну та громадську діяльність гривнею. Посилання для донатів:

https://bit.ly/infogap_ua

Підписуйтесь на мої сторінки (на випадок блокування цієї):

Twitter:

MeWe:

Site.ua:

Telegram:

https://t.me/forceukraine


yuriy.goncharenko
Юрій Гончаренко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації